Judoisti po Ljubljanici

2. 10. 2014 /

V torek, 30. 9. 2014 je bil na sporedu državni judo turnir. Športniki so se srečali v športni dvorani Buba za Bežigradom. Organizator turnirja je bil Center Janeza Levca Ljubljana, prireditelj pa Specialna olimpiada Slovenije.

Na turnirju je sodelovalo 5 ekip: Judo klub Sokol, Judo klub Jesenice, Center Janeza Levca Ljubljana – OE Dečkova, Center Janeza Levca Ljubljana – OE Levstikov trg in Center Janeza Levca Ljubljana – OE Jarše. Judoiste specialne olimpiade sta prišla pozdravit: ravnatelj Centra Janeza Levca, Matej Rovšek in glavni trener specialne olimpiade za judo, Jaka Kolbl. Mlada judoista judo kluba Bežigrad, Kaja in Miha sta pripravila krajšo predstavitev juda. V nadaljevanju sta s pomočjo sodnika Judo zveze Slovenije, Miroslava Boštjana Biliča, prikazala dovoljene in nedovoljene prijeme.

Po otvoritvi smo tekmovalce razdelili v skupine, katere so bile določene pri samem ogrevanju. Tekmovalci so bili razvrščeni na tri različno zahtevne nivoje. Prvi so se merili v borbah sede, drugi v borbah kleče in tretji v borbah stoje. Po končanem tekmovanju je sledila podelitev medalj in zasluženo kosilo ter presenečenje, vožnja z ladjico po Ljubljanici.

Datoteke

cookie