28 Slovencev, vsak »s svojo« medaljo

19. 9. 2014 /

Neverjeten uspeh slovenskih specialcev na Evropskih igrah v Antwerpnu. V preteklem tednu tekmovanj najboljših stare celine so v petih športih osvojili kar 28 medalj (9 zlatih, 10 srebrnih, 9 bronastih). Najuspešnejši so bili atleti z desetimi osvojenimi medaljami, najboljša posameznica pa z dvema zlatima medaljama in bronom v štafeti Eva Zavodnik.

Danes so bila na sporedu še zadnja tekmovanja. Plavalci Eva Zavodnik, Žana Justin, Tine Müller in Gašper Šilc so priplavali do brona v štafeti 4x25 metrov prosto. Z medaljo enakega leska so se okitili tudi atleti Tina Rous, Branka Sok, Matej Fabčič in Gašper Bohinc v štafeti 4x100 metrov. Zlato sta osvojila še namiznotenisačica Sergeja Ostrš in kolesar Zoran Valenčič (na 500 metrov), srebro pa Žan Tušek na kronometru na 500 metrov ter namiznotenisačica Aleksandra Kovačič.

Jutri se bodo s sklepno slovesnostjo igre tudi uradne končale, slovenski specialci pa se bodo v domovino vrnili v nedeljo, 21.9., ob 12. uri, ko bo sprejem zanje na BUS platoju pod dvorano Tivoli v Ljubljani. Vabljeni!

Galerija fotografij

cookie