V Lendavi tekmovali dvojezično

25. 5. 2019 /

V sredo, 22.05.2019 so na atletskem stadionu in v telovadnicah DOŠ I Lendava potekale 26. Regijske igre Specialne Olimpijade za Mariborsko-Pomursko regijo. Igre smo organizirali učitelji DOŠ II Lendava.

Iger se je udeležilo 177 tekmovalcev in tekmovalk v spremstvu 55 spremljevalcev, mentorjev iz skupno 16 različnih ustanov. Igram so se pridružili tudi učenci iz tujine, Centra za Obrazovanje i Odgoj Čakovec iz Hrvaške in predstavniki Móricz Zsigmond Egységes Módszertani és Gyógypedagógiai intézmény Lenti iz Madžarske. Udeleženci so tekmovali v treh športih: atletiki, namiznem tenisu, in elementih košarke.

Prireditev smo popestrili z živahnim otvoritvenim programom z nastopom učencev glasbene šole Lendava, s folklornim nastopom VDC Lendava, nastopom Lucije Šetar, učenke DSŠ Lendava ter atraktivno plesno-akrobatsko točko učenk DOŠ I Lendava, M-FIT iskrice, pod vodstvom učiteljice ŠPO, Mirjane Nađ. Tekmovalce so nagovorili slavnostni govorniki, predsednik Specialne Olimpijade Slovneije Ljubo Miličevič,predstavnica Zveze Sožitja Slava Donko, predsednica Madžarske samoupravne narodne skupnosti občine Lendava Vida Törnar Judit, direktor podjetja LEK Simon Rečnik, podžupan občine Lendava Mihael Kasaš in ravnateljica DOŠ II Lendava Livia Horvath. Prireditev je odprla kegljavka Marika Kardinar. Tekmovanje sta izredno dobro dvojezično komentirala voditelja Branko Hrga in Gönc Edit.

Samo prireditev je s svojo nesebično pomočjo podprlo veliko prostovoljcev, podjetij in zavododv lokalne skupnosti Lendava. V veliko pomoč pri izvedbi same prireditve so bili DOŠ I Lendava, DSŠ Lendava, osnovna šola Prežihovega Voranca, ravnatelji in učitleji športa teh ustanov, VDC Lendava, podjetje LEK s prostovoljci, občina Lendava, taborniki, civilna zaščita Lendava in prostovoljci posamezniki. Pri sojenju nam je pomagalo Združenje atletskih sodnikov Murska Sobota, Gregor Zafoštnik s prostovoljci sodniki namiznega tenisa in Sini Feher, kot košarkarski sodnik.

Na atletskem stadionu je potekala tudi delavnica nogometa v okviru projekta SOS »Ženske na igrišča«.
Sama prireditev je potekala brez posebnih težav, feedback s strani prostovoljcev, sodelujočih in udeležencev je bil pozitiven. Iskreno se zahvaljujemo tudi Ljubu Miličeviču za vse sestanke, nasvete, usklajevanja in nesebično podporo in pomoč. Prav tako se zahvaljujemo vsem sponzorjem, medijem, celotnemu organizacijskemu odboru, gostom, športnikom podeljevalcem, obiskovalcem in vsem, ki ste nam z dobro voljo priskočili na pomoč.

cookie