Tudi v Ljubljani je zagorel ogenj specialne olimpiade

8. 9. 2010 /

Posebnega pozitivnega vzdušja, ki je v torek, 7. septembra 2010, zajelo park Tivoli, tudi dež ni mogel pokvariti. Športniki Specialne olimpiade Slovenije, trenerji, prijatelji, sorodniki, podporniki in številni gostje smo se zbrali na Jakopičevem sprehajališču, kjer smo ob pestrem programu pozdravili olimpijski ogenj specialne olimpiade.

V parku Tivoli se je ob 13.00 zbralo 700  tekačev, ki so se v teku pomerili s športniki specialne olimpiade in posebnima gostoma - Sasujem Salinom in Suadom Šehovićem, najnovejšima pridobitvama Košarkarskega kluba Union Olimpija. Vsi sodelujoči so se v posebnih majčkah prelevili v "specialiste za šport" in se v prav posebni deževni dirki na teku SOS potegovali za najboljši osebni čas.

Vsi pa smo najbolj nestrpno pričakovali prihod olimpijske bakle. V spremstvu mednarodne odprave je prispela na prizorišče v parku Tivoli, od koder smo jo ponesli proti centru Ljubljane. V štafeti so nam pri nošenju olimpijske plamenice pomagali vrhunski slovenski športniki: deskar na snegu Rok Marguč, alpinistka Tina Di Batista, plesalec Miša Cigoj, gorski tekač Mitja Kosovelj, veslači Iztok Čop, Luka Špik in Rok Kolander ter atleta Matic Osovnikar in Martina Ratej. Zadnja sta plamenico specialne olimpiade ob povratku v park Tivoli prevzela telovadec Mitja Petkovšek in specialni olimpijec Karli Kranjec, ki je Slovenijo zastopal tako na poletnih kot tudi zimskih svetovnih igrah specialne olimpiade. Ob slavnostni prisegi specialnih olimpijcev in himni specialne olimpiade sta skupaj prižgala slovenski "ogenj upanja".

13 specialnim olimpijcem, ki bodo med 18. in 24. septembrom na Evropskih igrah specialne olimpiade v Varšavi zastopali slovenske barve, so veliko sreče in uspehov zaželeli tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ministrica Katarina Kresal, minister dr. Igor Lukšič in državna sekretarka z  Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve dr. Anja Kopač Mrak.

Fotografije z dogajanja si lahko pogledate v Galeriji, če se na kateri prepoznate, se lahko označite na naši Facebook strani.
 

cookie