13. Poletne igre specialne olimpiade je gostil Strunjan

26. 6. 2006 /

276 športnic in športnikov je sodelovalo na 13. Poletnih igrah specialne olimpiade Slovenije, ki jih je v Strunjanu in okoli med 9. in 11. junijem gostil center za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan. Igre, ki so potekale pod sloganom »Mi smo sonce«, so potekale pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije dr. Janeza Drnovška, ki je na slavnostni otvoritvi pozdravil navdušene tekmovalce in spremljevalce.

Igre so se sicer prvi dan pričele z revialno nogometno tekmo, na kateri sta se pomerili ekipi Specialne olimpiade Slovenije in znane osebnosti iz sveta športa, glasbe in političnega življenja. Za slednjo so zaigrali dr. Stanislav Pinter (Namestnik ambasadorja za fair play in strpnost RS), Danilo Sergoš (trener vratarjev slovenske reprezentance), Darko Milanič (nekdanji kapetan slovenske reprezentance), pevca Slavko Ivančič in Drago Mislej Mef, dr. Rado Pišot (dekan Pedagoške fakultete Koper) in dr. Patrik Vlačič (svetnik občine Piran). Tekma je bila izredno borbena in se je končala s tesnim izidom 5:4 za znane osebnosti.

Otvoritev so popestrili številni glasbeni gostje pa tudi Akrobatska skupina Flip iz Pirana, ki je gledalce navdušila s svojimi vragolijami.

Ob tekmovalnem programu, ki je potekal na širšem koprskem področju, so se lahko tekmovalci udeležili tudi zdravstvenega programa SO ter različnih pedagoških delavnic: delavnica za izdelovanje taperinčkov, delavnica vozlanja, likovna delavnica, delavnica za izdelovanje okvirjev iz školjk in frizerska delavnica. V sobotnem popoldnevu so si vsi ogledali mesto Piran, pomorski muzej in akvarij, ob koncu pa se z ladjo odpeljali do Strunjana.

V nedeljskem dopoldnevu so potekali finalni obračuni, po katerih so medalje podeljevali: Irena Avbelj, Klara Maučec, Miro Cerar in Ljubo Miličevič. Zastava Specialne olimpiade Slovenije je bila predana Centru za usposabljanje, delo in varstvo Draga, ki bo poletne igre organiziral v letu 2008.

cookie