Koper gostil državne igre

15. 6. 2010 /

261 tekmovalcev iz 53 ekip se je potegovalo za najboljše rezultate, ki bodo tekmovalcem odprli pot za nastop na Poletnih svetovnih igrah prihodnje leto v Atenah. Po pričakovanjih je bila najštevilčnejša udeležba v atletiki (92), sledi plavanje (45), elementi košarke (31) ter judo in balinanje (po 25), skromna pa je bila udeležba v kolesarstvu (16). Naslednje poletno srečanje bo leta 2012 v Vipavi.

Organizatorji, VDC Koper, so ob tem izdali tudi svojo tretjo knjigo, v njej pa so tokrat zajeli Misli o športu znanih slovenskih športnikov. Otvoritev je bila še posebej atraktivna zaradi povorke, ki je potekala po samem centru Kopra, povezovala pa jo je gledališka predstava, ki so jo skupaj z mentorji pripravili varovanci gostujočega VDC-ja. Zbranim je ob odsotnosti častnega pokrovitelja iger, dr. Danila Turka, spregovorila soproga Barbara Miklič.

Tekmovanja so potekala na številnih različnih prizoriščih, od Postojne, Portoroža do Kopra. Prvi dan so bile izvedene kvalifikacije, drugi dan pa finalni obračuni. Le kolesarjenje, judo in nogomet so potekali le v soboto, ko je bila popoldne na sporedu mini olimpiada, vožnja z ladjo in starodobniki.

Po finalnih obračunih so se tekmovalci v nedeljo z zasluženimi medaljami zbrali na sklepni slovesnosti na Debelem Rtiču, kjer so s predajo zastave CIRIUS-u Vipava, ki bo igre gostil leta 2012, dali zagon tudi slovenskim nogometašem, ki so kmalu potem dosegli svojo prvo zmago na svetovnih prvenstvih.

cookie