Rekordno na balinarskem turnirju

20. 10. 2009 /

Balinarskega turnirja Specialne olimpijade Slovenije 15. oktobra 2009 se je udeležilo 22 ekip iz Slovenije in iz zamejstva. Skupno je sodelovalo 137 tekmovalcev in 43 spremljevalcev. To je zdaleč največja udeležba v zgodovini balinarskih mitingov SOS Slovenije. Pozdravni nagovor sta imela direktorica VDC Ajdovščina – Vipava gospa Sonja Hočevar in Srečko Lapajne, podpredsednik Zveze Sožitje. Navzoče je pozdravil še podžupan Občine Ajdovščina g. Borut Koloini, ki je igre tudi odprl.

Razveseljivo je, da so bile zastopane vse regije. Opazen pa je tudi velik kakovosten napredek, predvsem to velja še za ekipe, ki so bile zelo izenačene. Pri podelitvi medalj sta sodelovala podžupan Občine Ajdovščina g. Borut Koloini in Sonja Hočevar, direktorica VDC Ajdovščina – Vipava. Po podelitvi je bila organizirana zabava s plesom, na katerem je igral ansambel Lajna, ki ga sestavljajo varovanci in delavci VDC Ajdovščina – Vipava, enota Vipava.

Pri izvedbi turnirja je sodelovalo 35 prostovoljcev iz Osnovne šole Šturje - Ajdovščina in člani Društva upokojencev Ajdovščina in Društva invalidov Ajdovščina – Vipava.

Rezultati v prilogi!

Datoteke

cookie