Državne igre skozi šivankino uho

12. 3. 2020 /

V petek in soboto, 6. in 7. marca, so v Mariboru in na Rogli potekale zimske državne igre v organizaciji OŠ Gustava Šiliha. Slavnostne otvoritve se je udeležil tudi predsednik RS Borut Pahor. 

Predsednik je namreč prejel čisto posebno povabilo: “Sem Luka, tekmoval bom v alpskem smučanju. Imam eno veliko željo, da bi Vi prišli na našo otvoritev. Skupaj bi otvorila igre. Upam, da boste lahko prišli!” Tako je v svojem pismu predsednika države Boruta Pahorja nagovoril učenec OŠ Gustava Šiliha, gostitelja tokratnih zimskih državnih iger. In predsednik je - prišel.

“Vesel sem, da sem ponovno z vami. Upam, da boste ob svojih zmagah tokrat tudi uživali. Poleg tega gledam, kako dozorevate in venomer z novim elanom nadaljujete. Upam, da tudi vi, ki spremljate delo športnikov, čutite notranje zadovoljstvo. Izrekam vam iskreno hvaležnost za vaše delo,” je v pozdrav 142 tekmovalcem dejal predsednik države.

Tekmovanja so oba dni potekala na Rogli, ki je ponudila pravo zimsko idilo. Prilagamo dosežene rezultate 142 sodelujočih tekmovalcev. 

 

Datoteke

cookie