Dobili vsak svojo žogo

28. 11. 2018 /

V soboto, 24.11.2018, je II. OŠ Žalec organizirala Državni turnir v ekipnih elementih košarke Specialne olimpiade Slovenije. Sodelovalo je 22 članic z 27 ekipami iz Slovenije, 200 športnikov in trenerjev. Tekmovalci so bili, glede na prijavljen rezultat, razvrščeni v šest skupin.

Sodelovali so: VDC Zagorje ob Savi, OŠ Antona Janše Radovljica, VDC Saša Velenje, VDC Krško Leskovec, OŠ Gustava Šiliha Maribor, CVD Golovec Celje, OŠ Mihajla Rostoharja Krško, VDC Sožitje Maribor, OŠ Roje Domžale, OŠ Litija, CVIU Velenje, II. OŠ Žalec, VDC Želva, OŠ Glazija Celje, CUDV Črna na Koroškem, OŠ Minke Namestnik Sonje, CJL DE Levstikov trg, CJL DE Jarše, CIRIUS Vipava, CUDV DRAGA Ig, OŠ DR. LJUDEVITA PIVKA Ptuj in ZUDV Dornava.

Za otvoritveni program so s petjem slovenske himne, plesnim vložkom poskrbeli učenci II. OŠ Žalec. Predstavil se je tudi učenec naše šole, judoist Žiga Vangoš, ki se bo udeležil Svetovnih iger v Abu Dhabiju in slovesno zaprisegel v imenu tekmovalcev. S himno Specialne olimpiade so bile Državne igre elementov košarke uradno odprte. Za animacijo je poskrbela maskota slovenske košarke LIPKO, ki je poskrbel za pravo zabavo in vsako ekipo obdaril s košarkarsko žogo.

V 1. skupini je 1. mesto osvojila ekipa VDC SOŽITJE Maribor, 2. mesto CVIU VELENJE, 3. mesto VDC ŽELVA Ljubljana, 4. mesto OŠ GUSTAVA ŠILIHA Maribor in 5. mesto LJUDEVITA PIVKA Ptuj.
V 2 skupini je 1. mesto osvojila ekipa OŠ ROJE Domžale 1, 2. mesto VDC SAŠA Velenje 1, 3. mesto VDC ZAGORJE OB SAVI, 4. mesto CVD GOLOVEC Celje in 5. mesto OŠ ANTONA JANŠE Radovljica.
V 3. skupini so slavili zmago CJL OVI JARŠE Ljubljana 1, 2. mesto OŠ GUSTAVA ŠILIHA Maribor,
3. mesto VDC KRŠKO LESKOVEC, 4. mesto CIRIUS Vipava.
V 4. skupini so zmagali OŠ DR. LJUDEVITA PIVKA Ptuj, 2. mesto OŠ MIHAJLA ROSTOHARJA Krško,
3. mesto VDC SAŠA Velenje 2, 4. mesto OŠ LITIJA
V 5. skupini je 1. mesto osvojila ekipa CUDV DRAGA Ig, 2. mesto ZUDV Dornava, 3. mesto OŠ GLAZIJA Celje, 4. mesto OŠ ROJE Domžale 2
V 6. skupini je 1. mesto dosegla ekipa CJL LEVSTIKOV TRG Ljubljana, 2 mesto II. OŠ Žalec,
3. mesto CJL OVI JARŠE Ljubljana 2, 4. mesto CUDV ČRNA, 5. mesto OŠ MINKE NAMESTNIK SONJE

Po končanih tekmah je sledila slavnostna podelitev. Medalje sta podeljevala člana košarkarskega kluba Hopsi Uroš Godler in Milojko Vasilić in ravnateljica II. OŠ Žalec Petra Petrovič Pražnikar.
Vsaka ekipa je prejela za darilo košarkarsko žogo in slani prigrizek.

Ob koncu je sledila zabava z ansamblom Zaka pa ne, ki so poskrbeli za prijetno druženje in zabavo.
Predstavniki medijev so bili: VTV, Časopis Utrip in Savinjska TV in radio Fantasy. Vsem udeležencem tekmovanja čestitamo, saj so pokazali pogum, voljo, vztrajnost in športen duh, ki jim je lahko v ponos.
Zahvaljujemo se zaposlenim II. OŠ Žalec in sponzorjem, ki so nam omogočili kvalitetno organizacijo tekmovanja, da smo lahko pripravili lep in nepozaben dan za naše tekmovalce, ki jim igre in druženje veliko pomenijo. Hvala vsem sponzorjem: Krka, d.d., Vrtine Palir, Kronoterm, Sipro, Maros d.o.o, Trgovine Jager, Kovego d.o.o., Košarkarska zveza Slovenije, Fida, Ograje Kočevar, Notarka Katja Fink in Zavarovalnica Triglav.

Zapisala: Karmen Posedel Golob, prof. defektologije, vodja organizacijskega odbora

 

Datoteke

cookie