Vodne igre v Vipavi

21. 11. 2018 /

V soboto, 17. novembra, je CIRIUS Vipava organiziral 8. Državne vodne igre MATP pod okriljem Specialne olimpijade Slovenije. Sodelovalo je 16 ekip - 13 slovenskih in 3 hrvaške. Nastopilo je 45 tekmovalcev, spremljalo jih je 43 spremljevalcev.

Na otvoritveni slovesnosti, ki je potekala v telovadnici Osnovne šole Draga Bajca Vipava, so sodelovali: ravnateljica CIRIUS-a Vipava ga. Kristina Bratina, direktorica Zveze Sožitje Mateja de Reya ter glavna trenerka MATP pri SOS in vodja tekmovanja, Tanja Princes. Za glasbeno popestritev so poskrbeli učenci CIRIUS-a. Plesni nastop na drogu je izvedla skupina Sport pole-dance Ajdovščina.

V bazenu CIRIUS-a je potekal tekmovalni del in delavnice. Medalje je podeljevala najboljša slovenska cestna kolesarka Polona Batagelj. Na igrah so sodelovali prostovoljci Pedagoške fakultete Ljubljana s profesorico Tjašo Filipčič ter posamezni prostovoljci iz lokalnega okolja.

Igre so materialno podprli donatorji: Zavarovalnica Triglav, Lisca d. d. modna oblačila Sevnica, Fructal Ajdovščina, Petrol d. d., medijsko pa Radio Koper, ki je pripravil najavo in poročal v živo ter Primorske novice s prispevkom v Soboti.

Zapisala: Tanja Princes

cookie