REZULTATI državnih iger 2018

11. 6. 2018 /

Center Janeza Levca je med 8. in 10. junijem organiziral 18. poletne državne igre Specialne olimpiade Slovenije. Časni pokrovitelj tekmovanja je bil predsednik republike Slovenije g. Borut Pahor in Mestna občina Ljubljana.

Na tekmovanju je sodelovalo 330 tekmovalcev, ki so prihajali iz 53. programov in 5-ih držav (Italija, Srbija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina in Slovenije). Tekmovanja so potekala v 8 športih (atletika, plavanje, namizni tenis, elementi košarke, balinanje, kolesarjenje, judo in nogomet). Prizorišča so bila v športnem parku Kodeljevo, Fakulteti za šport, vojašnici Edvarda Peperke in balinišču balinarskega društva Zarja. Pri sami organizaciji iger so nam pomagali: Atletski klub Domžale, Plavalna zveza Slovenije, namiznoteniški klub Vesna Zalog, balinarski klub Zarja, Kolesarski klub Adria mobil, judo klub Tivoli in Bežigrad, prostovoljci iz Fakultete za šport in pedagoške Fakultete, prostovoljci rdečega križa in drugi…). Vsega skupaj 250 ljudi.

Otvoritvena slovesnost je potekala v Hali Tivoli pod sloganom SOS sodelovanje omogoča sobivanje. Na otvoritveni slovesnosti smo vključili veliko naših učencev, ki so sami bili del tehnične ekipe (snemalci, tonci, scenski delavci,…) in tudi vsebinskega dela. Sovoditeljica programa je bila naša učenka.

Poleg tekmovalnega dela smo v soboto za naše tekmovalce in v nedeljo za tuje organizirali ogled Ljubljane (obisk zoo, vožnja z ladjico po Ljubljanici, obisk gradu z vzpenjačo) in zelo bogat program v in ob šotoru (glasbeni nastopi: Trkaj, Nipke, Vili Resnik, Mišo Kontrec, Jaka Perne Bend, Skupina Marcela. Obiskali so nas igralci Ene žlahtne štorije, Lucija Čirović, plesalke Luna gitana;flamengo, Plesni studio Tina Grosuplje, Plesni studio Tina Ljubljana, program je povezoval Klemen Janežič). Ob šotoru smo imeli 8 stojnic, kjer so naši učenci s pomočjo učiteljev pekli palačinke, starši so imeli svojo stojnico, kjer so ponujali pekovske izdelke, Ljubljanske mlekarne so ponujale sladoled,… obiskal nas je tudi rdeči križ Slovenije, reševalno vozilo, PGD Štepanjsko naselje, policisti in policijski psi ter Boxo plazilci.

Tekmovanja so potekala ob lepem vremenu brez zapletov in zamud. Zaključek iger je potekal v prireditvenem šotoru, kjer smo predali zastavo naslednjem organizatorju Zimskih iger SOS Gustavu Šilihu.

V prilogi so rezultati tekmovanj na 18. Poletnih državnih igrah, ki so bile ta vikend v Ljubljani.  

 
 

 
 

 

Datoteke

cookie