Zadovoljni s pripravami na Debelem rtiču

9. 4. 2018 /

Nogometaši Specialne olimpiade Slovenije, so se od 3. -7. 4. 2018 udeležili nogometnih priprav v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdeči križ Slovenije na Debelem rtiču.

Tako kot ostali športi Specialne olimpiade tudi nogomet zagotavlja ohranjanje in izboljšanje psihofizičnih sposobnosti in socializacijo oseb z motnjami v duševnem razvoju. Večina nogometašev prihaja iz socialno šibkega okolja, kar na žalost pomeni, da že nekaj časa niso videli morja in prav omenjene priprave so jim omogočile to izkušnjo. Večina ima tudi več zdravstvenih težav kot njihovi vrstniki in aktivno preživeti čas ob morju jim močno pomaga pri premagovanju le-teh. S pripravami, kot jih imajo ostali nogometaši - pogoji v hotelu, treningi, bazen, ogledi in aktivnostmi v okolju, je bila omogočena vsesplošna socializacija in vključevanje v okolje, kar je bistvo Specialne olimpiade Slovenije.

Priprave so bile omogočene prek Nogometne zvez Slovenije, s katero že dolgoletno sodelujemo. Veseli nas, da se znotraj programov NZS najde prostor tudi za osebe z motnjami v duševnem razvoju, katere so marsikdaj potisnjene na obrobje. Vsi zaposleni v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdeči križ Slovenije na Debelem rtiču so bili izjemno prijazni do vseh športnikov in jim omogočili vrhunske pogoje.

Želimo si, da bi imeli še kdaj možnost izvesti omenjene priprave.

Fotografije s priprav
Filmček

Zapisal: Domen Pociecha, glavni trener za nogomet

cookie