V Ormožu prek 100 sodelujočih

4. 4. 2018 /

OŠ Stanka Vraza Ormož je letos organizirala regijske igre MATP. Odvijale so se v sredo, 28.3.2018, v telovadnici OŠ Stanka Vraza Ormož. Iger se je udeležilo 10 ekip, sodelovalo je 76 športnikov SO ter 45 trenerjev in spremljevalcev.

Športniki so se pomerili na šestih tekmovalnih postajah. Tekmovanje je gladko potekalo. Nalogo sodnikov so odlično opravili učitelji s pomočjo prostovoljcev. Zaradi velikega števila športnikov v skupini se je čas tekmovanja malo podaljšal, celotna prireditev pa se je zaključila v predvidenem časovnem okvirju.

Pri izvedbi iger so pomagali številni prostovoljci iz MCO, RK, OŠ Ormož, CPU Ormož ter nekateri prostovoljci – športniki iz lokalnega okolja. Skupaj je na prireditvi pomagalo 16 prostovoljcev.
Vsak udeleženec je dobil priročno darilo, ki je vsebovalo majico z logotipi, knjižico receptov za enostavne otroške jedi, pisalo, beležko, obesek za ključe, nekaj drugih malenkosti ter blazinico z ajdovimi luščinami. Prav tako je bilo poskrbljeno za prehrano in vodo.

Na otvoritveni slovesnosti so v kulturnem programu nastopili učenci OŠ Stanka Vraza s folklorno in pevsko točko. Igre so z nagovori pozdravili ravnateljica šole mag. Mojca Visenjak, predsednica Zveze Sožitje dr. Katja Vadnal, župan občine Ormož gospod Alojz Sok in župan občine Središče ob Dravi gospod Jurij Borko. Celotno prireditev je povezovala Andreja Resman.

Po končanem tekmovanju je sledil zabavni del, v katerem sta udeležence zabavala frajtonarja iz GŠ Ormož. Dodobra so se naplesali in marsikatero domačo tudi zapeli. Pred zaključkom so vsi športniki dobili medalje in pisna priznanja, ki so jih podeljevali ravnateljica šole mag. Mojca Visenjak, priznani maratonec Ivan Golob, športni pedagog Aleš Jurčec ter Helena Gril, vodja MATP naše regije. Sledila je predaja zastave SOS naslednjemu organizatorju, to je OŠ IV Murska Sobota.

Medijsko so prireditev podprli KTV Ormož, radio Prlek in Štajerski tednik. Novinarji so dogodek delno posneli in opravili intervjuje z organizatorji in gosti. Objave bodo v tem tednu.

Zapisala: Andreja Resman, vodja tekmovanja
 

cookie