143 tekmovalcev na MATP državnih igrah

21. 11. 2017 /

V soboto 18.11.2017 so na II. Gimnaziji v Mariboru 11. Državne igre MATP. Organizator tekmovanja je bila OŠ Gustava Šiliha iz Maribora, udeležilo pa se ga je kar 143 tekmovalcev iz 28 lokalnih programov.

Športni dogodek se je pričel z otvoritvijo, na kateri je nastopila plesna skupina Tigrice, evropski prvak v breakdancu iz II. Gimnazije in učenci osnovne šole Gustava Šiliha; programm je povezovala Tanja Kocman. Prisotni so bili predstavniki Sožitja ga. Katja Vadnal, predstavniki občine Maribor, ravnatelj II. Gimnazije, starši..., s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pa so zaradi zasedenosti poslali spodbudno sporočilo.

Po otvoritvi se je pričelo tekmovanje, ki je potekalo na dveh tekmovališčih v veliki dvorani. Vsako tekmovališče je vsebovalo šest temovalnih postaj iz različnih motoričnih področij. Tekmovanje je kljub velikemu številu tekmovalcev potekalo tekoče. Motorične sposobnosti tekmovalcev smo ocenjevali na treh nivojih, vsi tekmovalci pa so tekmovanje uspešno končali.

Po tekmovanju je sledil zabavni program, kjer je nastopila pravljičarka, ki je v predstavo vključila tudi tekmovalce. Sledila je predstavitev Mladega športnika, kjer je osem otrok in učiteljic iz razvojnih vrtcev OŠ Gustava Šiliha predstavilo omenjeni program. Zaključili smo s podelitvijo medalj in priznanj, katere sta podeljevala znana mariborska športnika taekwondoist Ivan Trajkovič in alpinist Luka Lindič.

Zapisala: Helena Gril, vodja tekmovanja
Foto: Pia Golob

Datoteke

cookie