Še večji razvoj "združenega športa"

27. 10. 2017 /

Slovaško mestece Šamorin in z njim SO Slovaške sta bila tokratna gostitelja evropske športne konference, ki je potekala med 19. in 21. oktobrom.

Že sama izbira prizorišča je vse nas presenetila v zelo pozitivnem smislu. Športni kompleks, kjer je potekala celotna konferenca je v bistvu vadbeni center namenjen pripravam športnikom na najvišjem nivoju saj omogoča z vso svojo infrastrukturo pripravo za kar 27 olimpijskih športov. Del tega smo lahko med konferenco spoznali in preizkusili tudi mi.

Sam osnovni program konference je bil bolj kot ne enak prejšnjim , zopet s poudarkom na sodelovanju z mednarodnimi športnimi federacijami, še večjim razvojem različnih modelov »unified » športov ter vedno bolj širitvi programa Mladi športnik ter projekta Zdrava skupnost. Tako kot vedno je bila predstavljena strategija razvoja športov do leta 2019, ter tekmovanja, ki nas čakajo v prihodnjem obdobju. Največ časa pa je bilo posvečeno predstavitvi Svetovnih poletnih iger 2019 in predvsem novemu t.i. elektronskem prijavljanju ekip in športnikov.

Zapisal: Silvo Polc

cookie