Novinarska konferenca

8. 3. 2017 /

Med 18. in 25. marcem bodo avstrijski Schladming, Ramsau ter Graz gostili 2700 športnikov iz 107 držav na največjem letošnjem športnem dogodku specialnih olimpijcev – Zimskih svetovnih igrah. Na njih bo tekmovala tudi slovenska ekipa 18 športnikov: 7 alpskih smučarjev, 7 tekačev in 4 krpljarji, celotna delegacija (v priponki) pod vodstvom predsednika Specialne olimpiade Slovenije Ljubomirja Miličevića pa bo štela 26 članov. 


Pred štirimi leti so se specialci za medalje borili na skorajšnjih olimpijskih prizoriščih v Pjongčangu, 16 slovenskih predstavnikov pa je v domovino prineslo kar dvajset medalj.

Pred odhodom ekipe na sklepne priprave v Graz vas vabimo na novinarsko konferenco in srečanje s tekmovalci in trenerji. Dobimo se v torek, 14. marca 2017, ob 10.30 uri v Hotelu Habakuk (Diplomatski klub) v Mariboru.

Dogovor in donacija

Ob tej priložnosti bo Specialna olimpiada Slovenije podpisala tudi dogovor o sodelovanju z Zvezo Lions klubov Slovenije, Coca Cola pa bo z donacijo našim športnikom zaželela čim boljših rezultatov na prizorišču, ki je leta 1993 gostilo prav prve zimske svetovne igre oseb z motnjami v duševnem razvoju iz celega sveta.

V priponki dodajamo tudi delegacijo, kjer so predstavljeni člani, njihova športna panoga in kraj, od koder prihajajo.

Dodana je tudi fotografija: Smučarji Bojan Alijaj, Dalibor Dedič in Andrej Rauh so bili med najuspešnejšimi na zadnjih igrah pred štirimi leti.
Nastope tekačev si je v Pjongčangu ogledal tudi ambasador Specialne olimpiade Slovenije Jurij Franko. Najhitrejša sta bila Jernej Bitenc in Nikolaj Koščak.

V pričakovanju snidenja vas lepo pozdravljamo ter se že v naprej zahvaljujemo za medijsko pozornost.

D
rago Perko, Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite

Datoteke

cookie