Naj se vam predstavimo!

3. 3. 2017 /

Pred vami je 18 tekmovalcev, ki bo zastopalo barve Specialne olimpiade Slovenija, na zimskih svetovnih igreh v Schladmingu, do katerih nas loči le še 10 dni!

Naj se vam na kratko predstavimo:


 

1. Sem Nika Dolinšek. Sem vsestranska športnica. Najbolj domače se počutim na snegu in v vodi. Kakor ostale slavne športnice, sem tudi jaz vedno pripravljena na soj kamer in žarometov. Vedno urejena od glave do pet, sem konkurenca celo Tini Maze. Naj vas moja počasnost v kopalnici ne zavede, na belih strminah namreč ne poznam zavor!

2. Sem Miha Gačnik. Leta 2009, sem se že uvrstil na izbor tekmovalcev za igre v Idahu. Žal mi je nenadna poškodba kolena preprečila da se le teh udeležim. Moji treningi so sedaj še toliko bolj intenzivni. Tokrat si ne bom dopustilostati doma. Moji idoli so bratje Prevc! Priznam, sam si ne bi upal skočiti in poleteti kot ti orli! Upam pa, da mi uspe poleteti do Schladminga in olimpijskih stopničk.

3. Sem Albin Kolar, star sem 23 let in se v okviru SOS že vrsto let ukvarjam z mnogimi športi. Moj najljubši šport je tek, lani sem prvič pretekel 21 kilometrov na Ljubljanskem maratonu. Poleg teka se ukvarjam še z nogometom, kolesarstvom, smučanjem, košarko in seveda s krpljanjem. Moj najljubši športnik je Peter Prevc. Posebej ponosen sem bil, ko sem lansko leto osvojil vrh Triglava. Pridno treniram in se že veselim nastopa na zimskih igrah v Schladmingu.

4. Sem Žiga Kos. Najraje imam vodo. Pri tem mislim na vodo v vseh oblikah. Uspešno tekmujem tako v plavalnem bazenu, kot tudi na belih strminah. Navdih mi predstavljajo policisti, reševalci in gasilci. Priznati moram, da bi mi zlasti slednji, kdaj pa kdaj prišli zelo prav. Zakaj? Ker na smučeh tako drvim, da vse zakadim J  

5. Sem Tadej Kramberger. Že pred 23 leti sem začel sodelovati v SOS - v domači Radovljici. Najprej sem se ukvarjal z atletiko in že leta 1995 uspešno nastopil na letnih svetovnih igrah v New Heavenu. Navdušen sem nad ponovnim izborom, na svetovnih zimskih igrah v Schladmingu. Obljubim, da se bom na vso moč potrudil, kar najbolje zastopati SOS. Naj se ob tej priložnosti zahvalim še ekipi Elana iz Begunj, za novo smučarsko opremo. 

6. Sem Anja Kuhar. Najbolje se počutim v vodi, saj sem odlična plavalka. Na svetovnih igrah pa se bom tokrat preizkusila na vodi v drugačnem agregatnem stanju. Moja zimska strast je namreč alpsko smučanje. Moji disciplini na letošnjih svetovnih igrah pa sta veleslalom in Super G. Računam na vas in glasno navijaško podporo.

7. Sem Peter Levanič. Priznati moram, da me prav posebna kombinacija lastnosti, dela tako uspešnega športnika. Natančnost in zbranost prideta do izraza predvsem v dvorani med igro namiznega tenisa. Vztrajnost in vzdržljivost pa se izrazita, ko si nadenem tekaške smuči. upam si trditi, da sem pravi dokaz, da specialci ne poznamo meja in da se nenavadne kombinacije v praksi odlično obnesejo.

8. Sem Marija Matijevič. Veseli me šport,  še posebej balinanje, kegljanje in tek na smučeh. Sodelujem pri folklori, šivam, izdelujem voščilnice, svoj prosti čas pa zapolnim tudi s sprehodi. Kljub oviram ki mi jih je postavilo življenje ostajam dobrovoljna, pozitivna oseba, ki se zna pošaliti tudi na svoj račun ter prisluhniti kadar prijatelji potrebujejo pomoč ali nasvet. Na svetovne igre se ne podajam prvič saj je sodelovala že na japonskem zato ste lahko prepričani, da se bom izkazala tudi tokrat in dostojno zastopala našo deželo.

9. Sem Nace Mencinger. Prihajam iz Bohinja, uganete kateri so moji najljubši športi? Ko gre za poletje sta to plavanje in kolesarjenje, v zimskem času pa alpsko smučanje in tek na smučeh. Na svetovnih igrah se bom preizkusil v teku na smučeh. Za odličja se bom boril v dveh posamičnih disciplinah in štafeti!

10. Sem Sandra Možina. V letnem času se ukvarjam z atletiko, kolesarjenjem in plavanjem, pozimi pa zelo rada smučam. To je tudi moj najljubši šport. Moja vzornica je Tina Maze. Leta 2016 sem sodelovala na predigrah so v Schladmingu, kjer sem v svoji kategoriji dosegla odlične rezultate. Zelo si želim, da bi mi to uspelo tudi letos in obljubljam vam, da se bom zelo potrudila, da dosežem dober rezultat.

11.
Sem Barbara Peterka. Zase lahko rečem, da sem odlična vzdržljivostna športnica. Moja prva ljubezen je tek- "desetko" na ljubljanskem maratonu sem v svoj žep pospravila že štirikrat. Zato ni nič čudnega, da si tudi v zimskem času najraje izberem tekaški panogi-krpljanje in tek na smučeh. Na svetovnih igrah se bom preizkusila v krpljanju v dveh posamičnih disciplinah in štafeti.

12. Moje ime je Irena Petre. V športu zelo uživam. Šport mi pomaga, da se sprostim. Včasih pa je tudi naporno. Rada tekmujem v balinanju, atletiki in teku na smučeh. Včasih krpljam in zelo se trudim pri učenju alpskega smučanja. Sicer veliko časa preživim na sprehodih s fantom in zelo rada pomagam pri gospodinjskih opravilih. Za igre v Schladmingu se pripravljam že več mesecev in komaj čakam, da gremo. Vem, da bodo prijatelji  navijali zame in potrudila se bom po svojih najboljših močeh.

13. Sem Simona Polajser. To so moje prve igre. Prvič grem tekmovati v tujino, zato je v meni kar nekaj strahu. V prostem času rada poslušam glasbo in meditiram. Na domačih tekmah mi je uspelo osvojiti že veliko medalj, zato upam da mi tudi v Schladmingu. Moj cilj je da bom na igrah predvsem uživala in se imela lepo. J

14. Sem Vinko Rešetar. Star sem 26 let. Osvojil sem že ogromno medalj v različnih športnih disciplinah: atletika, krpjanje, kolesarajenje, nogomet, košarka... Rad tečem in hodim v hribe. Posebej sem ponosen na osvojen vrh Triglava. Pridno treniram in že komaj čakam na svoj nastop na zimskih svetovnih igrah v Schladmingu.

15. Sem Alojz Senica. Sem navdušen športnik in tudi velik oboževalec športa nasploh. Poleti najraje igram košarko in hodim na pohode, pozimi pa uživam v smučanju. Zelo rad imam glasbo, ki jo veliko poslušam. Še najbolj pa uživam v koncertih v živo in mnogo besedil se naučim na pamet. Srečen sem, kadar spoznam kakšnega znanega športnika v živo. Veselim se vsakih športnih iger in vedno dam vse od sebe. Zelo resno se pripravljam na svetovne zimske igre in učim se tudi govoriti nemško.

16. Sem Davor Senica. Poleg smučanja je moj glavni šport nogomet. Prvič grem na igre in se jih res veselim. S tekmovanj v Sloveniji imam že 6 zlatih medalj. V Schladmingu pa računam na dve dobri tekmi in kakšno medaljo. To bo tudi moje prvo tekmovanje v tujini. Drugače ne treniram rad, ampak zdaj ni druge. Rad pa pomagam na bližnji kmetiji in moji prijatelji, ki tam živijo bodo navijali za mene. Tako kot jaz vedno navijam za Ano Drev. Zelo bi bil vesel, če bi osvojil medaljo in bi ji jo lahko enkrat pokazal.

17. Sem Žan Tušek. Že deset let sem aktiven v večini športov, ki jih ponuja SOS: atletika, kolesarjenje, plavanje, tek na smučeh in krpljanje. Nastopil sem že na evropskih igrah v Belgiji in dosegel odlične rezultate. Sodeloval sem tudi v projektu „zdrav življenjski slog“, le ta pa mi je glavno vodilo, saj ga živim vsak dan. 
Vesel in ponosen že nestrpno pričakujem svetovne igre v Schladmingu, ko bom v teku na smučeh, zastopal barve SOS.


18. Sem Špela Volmajer. Prijatelji mi pravijo ''iskrica'', katera prekipeva od energije. Naj vam priznam da je ravno to, moje skrivno orožje na vseh športnih področjih. Obožujem igre z žogo, še posebej košarko. Ampak tudi zimski športi mi niso tuji. Z neverjetno hitrostjo se spremenim iz Gorana Dragiča v Petro Majdič. Vaša ''iskrica'' je pripravljena, da Schladmingu pokaže pravi obraz.
J  cookie