Seminar trenerjev alpskega smučanja in deskanja na snegu - SOEE

Utrinek s seminarja Schaldminga
24. 1. 2017 /

Od 15 - 18.1.2017 je v Rohroomosu, pri Schladmingu potekal seminar za trenerje alpskega smučanja in deskanja na snegu.Seminarju je prisostvovalo 20 udeležencev iz 15 držav. Na začetnem predavanju, ki je bil v petek, so predstavili delovanje Specialne olimpiade ter napoved dela za prihodnja dva dni.

V ponedeljek 16.1. smo si na samem terenu ogledali proge za težji, lažji in začetni nivo tekmovanja v alpskem smučanju. Predstavli so nam starte za SG, VSL, SL na treh nivojih. Vse terene smo presmučali, si ogledali ciljne arene. Pokazali so nam najkrajšo možno pot, po kateri naj bi tekmovalci prihajali na start. Vlečnica s katero se bodo vozili tekmovalci in trenerji na start težjega in lažjega nivoja je šestsedežnica, vmes so gondole za tekmovalce, ki se bojijo višine ali imajo druge težave za uporabo sedežnice. Organizatorji so nas opozorili na nevarnosti, kot so prečkanje drugih smućišč (križišča), kjer moramo biti še posebej previdni...

Na začetnem nivoju je vlečnica s krogci. Predstavili so dostop na to športno prizorišče, ki je možen po progah s smučmi ali z avtobusom.

Posredovali so športna pravila, ki bodo veljala na Zimskih svetovnih igrah v Schladmingu in sicer veljajo pravila iz leta 2014. Nova pravila, ki so bila sprejeta junija 2016 pa so le priporočila, ki bodo začela veljati na naslednjih Zimskih svetovnih igrah.

V torek 17.1. smo izvedli trening veleslaloma in slaloma s športniki. Postavitev proge je bila podobna kot bo na Zimskih svetovnih igrah.

Seminar je bil kvalitetno izpeljan, dobili smo vse informacije v zvezi s športno  izvedbo  alpskega smučanja na  Zimskih svetovnih igrah v Schladmingu.


Helena Gril, glavna trenerka za alpsko smučanje pri SOS

cookie