Velenjčani gostovali v Žalcu

25. 5. 2016 /

23. Regijske igre celjsko koroške regije SOS so potekale v sredo, 18.05.2016, v prijetnem športnem ambientu, na stadionu AK Žalec in sosednjih športnih objektih. Sončno in toplo vreme je nadgradilo vzdušje in športno razpoloženje sodelujočih.

Iger v organizaciji VDC Saša Velenje se je udeležilo 208 tekmovalcev in 54 trenerjev/spremljevalcev iz 18 lokalnih programov SOS. Športno dogajanje je povezoval naš znani športni novinar, gospod Tomaž Hudomalj, ki nam je polepšal tekmovanje. Na otvoritveni slovesnosti so prisotne pozdravili gospa direktorica VDC SAŠA, Darija Lesnjak, predstavnik SOS, gospod Matjaž Ferarič in predstavnica občine Žalec, gospa podžupanja Hana Šuster Rjavec, ki je tudi slovesno otvorila 23. Regijske igre celjsko koroške regije. Program otvoritve so popestrili uporabniki VDC SAŠA s tremi glasbeno plesnimi točkami.

Tekmovalci so se preizkusili v štirih disciplinah atletike (teki na 50 m, 100 m, 200 m, 400 m, 800 m in štafeta; skok v daljino z mesta; met žogice in suvanje krogle) in v elementih košarke.
Slovesni podeljevalci medalj so bili znani slovenski športniki, Blaž Blagotinšek, Lucija Polavder, Silvo Marič in Sašo Đordževič, ki so s svojo prisotnostjo okrepili športni duh. Tekmovanje smo zaključili s kosilom in zabavo v Hotelu Žalec.

Zapisala: Helena Pečnik

Datoteke

cookie