Svetovni dan snega v Planici

4. 1. 2016 /

V soboto in nedeljo, 16 in 17. januarja 2016, bo dolina pod Poncami že petič zapored gostila Svetovni dan snega. Poleg Planice bodo podobne snežne aktivnosti organizirane v več kot 40 državah sveta. Za športnike Specialne olimpiade Slovenije bo program pripravljen v soboto, 16. januarja. Prijave do 11.1.

Dogodek je namenjen otrokom in osebam s posebnimi potrebami vseh starosti, ki se bodo v Planici lahko preizkusili v nordijskih disciplinah – smučarskih skokih in teku na smučeh. Brezplačno si bo možno izposoditi opremo in ob spremstvu strokovnega vodstva narediti tudi prve korake v naštetih zimsko-športih aktivnostih. Ta vikend bo v Planici tudi premierni svetovni pokal v smučarskih tekih. Otroci do 15. leta bodo imeli prost vstop, za starejše bo organizator pripravil brezplačne vstopnice. V soboto bo na sporedu sprint prosto – ženske in moški (08.30 – kvalifikacije, 10.50 – finale).

V Planici bo tudi Franci Petek, bivši vrhunski smučarski skakalec, ki bo na njegovi uspešnici leta - Mini Planici, pričaral lepote smučarskih skokov. Še posebej se veseli srečanja z našimi športniki, ki bodo lahko za trenutek Peter Prevc, Jurij Tepeš ali Špela Rogelj. Na voljo bo še množica drugih aktivnosti na snegu, tako da bo dogodek zagotovo zabaven in nepozaben. Sponzorji prireditve bodo poskrbeli tudi za slastne prigrizke in nagrade.

09:00 Otvoritev snežne dežele in zbiranje prvih prijav.
Prijave bodo možne le na za to označenem prostoru, v izteku malih skakalnic v Planici. Vsak udeleženec se lahko prijavi na več vodenih aktivnosti, ob različnih urah:
09:30 – 10:15, 10:30 – 11:15, 11:30 – 12:15, 12:30 – 13:15
Smučarski skoki (z Anjo Tepeš ali Francijem Petkom)
Tek na smučeh
Hokej na snegu
Deskanje na snegu
Snežni poligon
Sodelujete lahko tudi na prostih aktivnostih, izven določenih terminov: Tubing in sankanje.

11:00 – 12:00
Iskanje izgubljenega zaklada
Žrebanje nagrad med vsemi udeleženci

Vsa potrebna oprema bo na voljo na prizorišču dogodka. Zaželena so topla obutev in nepremočljiva oblačila. Zabavali vas bodo tudi Kuža Pazi in naši animatorji. Vsak udeleženec prejme tudi spominsko priznanje.

Obvezne predprijave na e-pošto: so.slovenija@gmail.com do ponedeljka, 11.1.2016. Javite število udeležencev (tekmovalcev + spremljevalcev).

Datoteke

cookie