Nova garderoba nov navdih

11. 12. 2015 /

V sredo smo se s sodelujočimi v wellness projektu še zadnjič srečali v Laškem. Letos. Navdušenje je tako veliko, da nihče ne razmišlja o koncu, pa saj je skrb za zdrav življenjski slog stvar, ki nikoli ne mine in nikoli nismo dovolj pametni, da bi vedeli vse.

Med nami so bili tudi člani prve skupine, tisti najbolj zagrizeni iz Črne, Dornave in Velenja. Kristjan, ki je bil eden najuspešnejših v izgubljanju kilogramov v prvi skupini, se s tem ni zadovoljil. Od marca jih ima 10 manj, kar pa je še pomembnejše je to, da je v tem času izgubil 7% telesne maščobe, mišično maso pa je kljub izgubi vrnil na prvotnih 70 kg, kar je izreden uspeh. Ni čudno, da se zdaj spet počuti kot pravi športnik, kar je nekoč že bil. »Prej sem cele dneve prespal, zdaj pa grem hodit, v fitnes, tudi v službi lahko normalno delam,« se pohvali. Z njim v bivalni enoti biva še 14 varovancev in vsi se prehranjujejo isto. »Včasih se je kar naprej peklo pecivo, zdaj samo ob posebnih priložnostih,« pove varuhinja Mateja, ki je marca v program prišla s 119 kilogrami, novo leto pa bo začela pod sto. Ko nam je pokazala sliko od prej, nihče ni mogel verjeti, da je zdaj ta sijoča oseba, polna energije, nekoč, kaj nekoč, pred dobre pol leta, izgledala tako. »Pri nas vseh je bilo najbolj pomembno to, da smo ukinili sladkor, kar se ni poznalo samo na teži, ampak predvsem v tem, da varovanci niso bili več nervozni, ampak veliko prijetnejši za okolico,« sklene Mateja, ki bo skupaj s kolegico Tatjano še naprej skrbela, da bo življenje v CUDV Črna vsaj v njihovi bivalni enoti potekalo po zdravih načelih.

Med slušatelji so bili tudi starši in Uroševa mama je s ponosom povedala, kako je bil sin zadovoljen, ko sta morala v trgovino po komplet novo garderobo, saj mu je bilo vse preveliko :-). »To je lahko zelo lepa nagrada za koga,« je dejala predavateljica Andreja »in najbolj nas bo motiviral nov rezultat, ki ga bomo dosegli na sebi. Je pa dostikrat enostavneje, kakor si kdo misli. Namreč ko telo dobi tisto, kar potrebuje, ne hlepi več po tistem, kar ne potrebuje. Preprosta matematika!« Zmagovalca druge skupine sta postala »par«: športnica Sandra Svetina in njen trener Matjaž Arnol. Oba sta s strani Thermane Laško prejela darilni bon za pivovsko masažo, ki se je ob dobri kondiciji zagotovo ne bosta branila. Sandra je izgubila 4 kilograme, pri čemer ni izgubljala na mišični masi, izboljšala je maščobe za dobre 4% ter se pomladila za 10 let. Njenemu trenerju je uspelo doseči kar 11-letno pomladitev, potem ko je z izgubo 2,7 kg izgubil tudi 5% telesne maščobe in jo spustil na zavidljivih 15%, hkrati pa je povečal mišično maso za dobra dva kilograma. Njegovo telo je boljše rehidrirano in ima manj visceralnih maščob. Bravo oba!

Zadnje srečanje je bilo seveda novoletno obarvano in že med merjenjem finalnih rezultatov nas je razgibala zumba inštruktorica Gloria, za njo pa je po kosilu na oder prišel še DJ Berni, zaradi katerega tudi ta prireditev ob plesu ni minila brez poštene vadbe. Za nameček smo uživali še v plesnih nastopih Laure iz Ormoža ter deklet iz CIRIUS-a Vipava ter pravih gledaliških deklamacijah Matjaža iz Radovljice. Damjan je svojo pozabil, pa nič zato. S flavto je nastopila tudi Sanja. Tista Sanja, ki je prišla v Laško z okroglo stotico, po treh mesecih jih ima 10 manj, letos pa skupaj že kar 18 kg! A se ne ustavlja. »Rada bi shujšala še za 25 kg,« si je postavila nov mejnik. »Zdaj vidim, da se počutim veliko bolje, imam dovolj energije in kar je najpomembnejše – hodim že skoraj brez pomoči bergle!« Prej je namreč zaradi številnih odvečnih kilogramov njene noge niso več samostojno držale pokonci. In zato se je posebej zahvalila. Da se je veliko naučila, je rekla. In zaigrala Odo radosti. To jo je naučila mama, sicer vzgojiteljica. Pravi, da je bila njena spodbuda največji navdih, tudi pri izgubljanju kilogramov. In ne samo to, tudi njena mama jih je izgubila deset.

Člani druge skupine so dobili priznanja in specialne bidone, da bodo tudi nadalje dovolj pili. »Plus redni obroki in izkoristite moč skupinske vadbe, ki se je izkazala v teh treh mesecih,« je poudarila Andreja in nam pred poplavo dobre hrane in zabav v veselem decembru zaupala še en »trik«: »Ne hodite lačni na zabave in obiske, tako noben krožnik ne bo varen pred vami. Pred odhodom pojejte veliko skledo solate z dodanim krompirjem, fižolom. Takšna kombinacija bo nasitila vaš želodec in oči ne bodo tako lačne :-)!«

Pa SREČNO vsem in seveda bodite FIT & SIT!

Datoteke

cookie