Zadnje tekmovanje pod streho

5. 6. 2015 /

Atletski miting je bil izveden v Mariboru na atletskem stadionu Poljane, 3. junija, Organizator je bila OŠ Gustava Šiliha Maribor. Sodelovalo je 240 tekmovalcev.

Tekmovanje je potekalo:
nižji nivo:
- tek na 50 m, je tekmovalo 9 tekmovalcev in tekmovalk v dveh skupinah
- met žogice 11 žensk v treh skupinah in 15 moških v treh skupinah
višji nivo:
- tek na 100m 34 žensk in 52 moških je tekmovalo v petnajstih skupinah
- tek na 200m je tekmovalo 41 tekmovalk in tekmovalcev v osmih skupinah
- tek na 400m je tekmovalo v petih skupinah 20 tekmovalcev
- tek na 800m ena ženska ,5 tekmovalk in ena moška skupina, 6 tekmovalcev
- tekmovalo je tudi 22 ekip v petih skupinah, v štafeti 4 x 100m
- v skoku v daljino z zaletom ena ženska in dve moški skupini,10 tekmovalcev
- v suvanju krogle pa je bilo 16 tekmovalcev ( 3 Ž in 13 M ) v treh skupinah.
- meta »vortexa«, v dveh skupinah 7 tekmovalcev

Novost na letošnjem mitingu je bil tek na 10 km, ki se ga je udeležilo 10 tekmovalcev in ena tekmovalka. Spremljali so jih njihovi mentorji. Torej je šlo za nekakšen združen tek na 10 km, ki se je kljub vročini končal brez zapletov. Podeljenih je bilo 66 kompletov medalj.

Za brezhibno izvedbo tekmovanja so nam v pomoč priskočili sodniki Sodniškega zbora atletskih sodnikov Maribor. Na tekmovanju in že ob sami otvoritvi so bili prisotni predstavniki občine Maribor, predsednica Zveze Sožitje, ga. Katja Vadnal, pa predstavnik lokalnega društva Sožitje gospod Martin Benko ter udeleženci mednarodnega izobraževanja za družinski program in program Mladi športnik. Potekalo je tudi testiranje športnikov v t.i. zabavnem fitnesu, kjer so poleg slovenskih sodelovali tudi mednarodni prostovoljci, ki so se prav tako dan poprej izobraževali v Mariboru.

Po tekmovanju se je prireditev zaključila s kosilom in zabavo ob glasbi na Snežnem stadionu pod Pohorjem. Med drugimi so medalje podeljevali Boštjan Kline, naš znani smučar, pa športni direktor Evropske Specialne olimpijade Mariusz Damentko in predsednica Sožitje Katja Vadnal. Medijsko je dogodek pokril RTV Slovenija, Radio City, Radio ena in časopisna hiša Večer.

To je bilo hkrati tudi zadnje tekmovanje SOS pred poletnimi počitnicami oziroma odhodom 24 športnikov na Poletne svetovne igre v Los Angeles (21. julij).

Zapisal: Ljubomir Miličević 

Datoteke

cookie