Na Miklavževo v Žalcu

12. 12. 2014 /

V soboto, 6. decembra, je bilo na sporedu še zadnje tekmovanje v tem koledarskem letu. Športniki so se v telovadnici II. OŠ Žalec srečali na 2. Državnem turnirju v ekipnih elementih košarke. Organizator turnirja je bila II. OŠ Žalec.

Na turnirju je sodelovalo 20 ekip: CJL JARŠE Ljubljana, Vipava, OŠ Glazija, CVIU Velenje, CUDV Črna, VDC Želva Ljubljana, VDC Tončke Hočevar Ljubljana, OŠ Antona Janše Radovljica, 2 ekipi iz VDC Zagorja, CUDV Draga, CUDV Radovljica, OŠ Roje, 2 ekipi OŠ Gustava Šiliha Maribor, OŠ Minke Namestnik Sonje, CVD Golovec, OŠ Mihajla Rostoharja Krško, VDC Krško in II. OŠ Žalec. Prijavljenih je bilo 151 tekmovalcev. Košarkarje so pozdravili: župan mesta Žalec, Janko Kos, predsednica Sožitja Žalec Ivanka Venišnik, predsednik društva Specialna olimpiada Slovenije, Ljubo Miličević in ravnateljica II. OŠ Žalec Petra Petrovič Pražnikar. Otvoritev so z zanimivimi točkami popestrili učenci II. OŠ Žalec.

Po prijetni sprostitvi je bil predstavljen sistem tekmovanja. Vse sodelujoče ekipe so bile razvrščene na štiri različno zahtevne nivoje. Tekme so se odvijale na dveh igriščih. Eno igrišče je bilo rezervirano za ogrevanje. Menim, da so bile ekipe razvrščene v ustrezne skupine in da večjih odstopanj v sposobnostih letos ni bilo opaziti.

Med tekmovanjem in v času kosila se je odvijal tudi Zdravstveni program- promocija Zdravja. Športnikom so z ekipo prostovoljcev izmerili višino, telesno težo, gostoto kostne mase ter krvni tlak. Ob tem so odgovarjali na zastavljena vprašanja, hkrati pa so športniki prejeli tudi številne koristne napotke za zdravo prehrano in zdrav življenjski slog.

Za medijsko prepoznavnost so skrbeli novinarji časopisa Utrip Savinjske doline in Velenjske televizija.

Zapisala: Karmen Posedel Golob, vodja organizacijskega odbora

Datoteke

cookie