Konferenca tudi za športnike

26. 11. 2014 /

S plavalko Evo Zavodnik sva se udeležili seminarja za predstavnike športnikov evropskih programov specialne olimpijade, ki je potekal vzporedno z Evropsko konferenco.

Prvi dan seminarja so se športniki učili nastopanja v javnosti. Morali so povedati nekaj o sebi, o svoji udeležbi na Evropskih igrah v Antwerpnu, o sodelovanju v specialni olimpijadi ter o svojih željah in ciljih za prihodnost. Naloga je bila zanje zahtevna, saj nihče od njih ni bil vajen govoriti pred množico gledalce.

Drugi dan seminarja smo se najprej udeležili otvoritve konference, nato pa svoje delo usmerili v razvijanje idej, kako izboljšati delovanje specialne olimpijade. Športniki so si izbrali eno od naslednjih področij: šport, zdravje, fitnes, igre, vključenost, sprememba odnosa ljudi do iger in aktiviranje mladih. Eva je izbrala zdravje in predlagala, da bi v zdravstveni program vključili pregled družinskih članov, več govorili o slabih navadah (npr. kajenju) ter pregledali tudi srce, pljuča in hrbtenico.

Tretji dan so športniki sodelovali v teku olimpijskega ognja in se pri tem zelo zabavali. Po dinamičnem začetku dneva so se pridružili udeležencem konference, kjer so v različnih delovnih skupinah predstavili ideje prejšnjega dne.

Udeležba na seminarju je bila prijetna izkušnja za obe. Eva je ponovno imela priložnost za druženje s športniki z vseh koncev Evrope in je aktivno sodelovala v zahtevnih delavnicah, jaz pa sem jo kot trenerka in učiteljica pri tem imela priložnost spoznati v popolnoma novi luči.

Zapisala: Petra Štuhec

cookie