6. MATP vodne igre v Črni

11. 11. 2014 /

V bazenu CUDV Črna na Koroškem smo v četrtek, 6.11., organizirali 6. državne vodne igre Specialne olimpijade Slovenije – MATP. Tekmovanja se je udeležilo 13 ekip z 39 tekmovalci.

Na otvoritveni slovesnosti sta vse prisotne pozdravili pedagoška vodja CUDV Črna na Koroškem Mateja Rebol in koordinatorka pri za MATP pri SOS-u Tanja Princes, ki je igre tudi uradno odprla.
Pri sami otvoritvi sta se aktivno vključila dva naša tekmovalca – Tilen Potočnik je dvignil olimpijsko zastavo in Bernarda Majdič pa je povedala svečano zaobljubo. Predstavila se je folklorna skupina Centra.

Vodne aktivnosti so se izvajale na treh nivojih glede na stopnjo pomoči. Na vsakem nivoju je bilo pripravljenih 5 aktivnosti, ki so vsebovale elemente brcanja, ciljanja, škropljenja, hoje in teka, orientacije v bazenu. Ker pa niso mogli biti v bazenu istočasno, smo za ostale pripravili razvedrilni program, kjer jih je obiskal čisto pravi gusar. Vsi tekmovalci so bili uspešni. Za svoje dosežke so prejeli priznanje in medaljo. Podelili sta jih perspektivni plavalki Plavalnega kluba Fužinar z Raven na Koroškem Maruša Mlinar in Dijana Naglič.

Za medijsko pokritost 6. državnih vodnih iger SOS – MATP smo k sodelovanju pozvali lokalne in državne medije. Na povabilo so se odzvali RTV Slovenija in TIC Črna na Koroškem. Zahvala vsem sponzorjem, gostom,ter vsem sodelavcem in sodelavkam,folklorni skupini,… ki so pripomogli pri organizaciji in izpeljavi iger. Zahvaljujem pa se tudi vsem tekmovalcem in njihovim spremljevalcem.

Zapisala: Jana Stopajnik

cookie