Dvoranski hokej bo zaživel

10. 11. 2014 /

Na martinovo soboto, 8. novembra, je v Radovljici potekal prvi seminar za trenerje dvoranskega hokeja Speialne olimpijade v orgaizaciji SOS in tamkajšnjega CUDV Matevža Langusa. Seminarja se je udeležilo 15 slušateljev iz osmih članic SOS ter dva gosta iz Hrvaške.

Uvodnemu nagovoru in predstavitvi razvoja, pojavnih oblik ter opreme dvoranskega hokeja je sledil prvi praktični del vadbe. V tem segmentu so se udeleženci preizkusili v predstavljenih spretnostih z žogico, vodenju ter steljanju. Skozi vadbo so praktično spoznali tudi nekatere naloge iz sklopa tekmovanja iz elementov dvoranskega hokeja.

Krajšemu odmor s kosilom je sledil drugi del seminarja, ki se je pričel s predstavitvijo pravil igre. Nadaljevali smo s prikazom igre vratarja ter posameznih situacij v igri, skozi vaje igre 1:1, 2:1 in 3:3. Sledila je še igra 4:4, kjer sta bili moštvi najprej sestavljeni ločeno iz žensk in moških, potem pa sta bili moštvi še mešani po spolu. Ob koncu so se udeleženci poskusili še v izvajanju kazenskih strelov, kjer je vrata poskušal braniti Damir Bakonić, predavatelj celotnega seminarja.

Seminar smo sklenili s podelitvijo potrdil o udeležbi ter ob izmenjavi mnenj in vtisov, kot tudi ob željah o skorajšnjem ponovnem snidenju oz. nadaljevanju. Za brezhibno koordinacijo in izpeljavo si pohvale zasluži Jure Vajs, športni pedagod iz CUDV Radovljica. Pri praktični vadbi pa sta pomagali tudi članici Flooball zveze Slovenije, predsednica Suzana Novak in igralka Laura Kumberger iz Borovnice.

Zapisal: Damir Bakonić
 

cookie