Dobrodelna teka v Ljubljani in Laškem

12. 4. 2013 /

S pomladnimi dnevi in temperaturami se pričenja tudi sezona tekov in tako bo naslednjo soboto, 20. aprila, dobrodelni tek Maraton za Anno v Ljubljani (21 km, 6 km in 0,5 km), v nedeljo, 21. aprila, pa v Laškem. 

Društvo Anna, društvo staršev in oseb s posebnimi potrebami, deluje že deseto leto, dogodek pa se pripravlja v sodelovanju s CUDV Dolfke Boštjančič Draga. Prizadevajo si izboljšati življenje oseb s posebnimi potrebami, deseto obletnico pa bodo delovno praznovali z dobrodelnim tekom. Tekli bodo ljubitelji teka, osebe s posebnimi potrebami, njihovi svojci in vsi, ki želijo s tekom prispevati svoj delež pri skrbi za osebe s posebnimi potrebami. Tek pooseblja žibljenje, saj vrača trud, podarja veselje in notranji mir ter povezuje. Povežite se ta dan v športnem duhu in tecite z njimi. Več informacij na njihovi spletni strani.

Le dan kasneje, v nedeljo, 21. aprila, bo v Laškem prvi dobrodelni tek Veselih nogic, ki je namenjen vsem mlajšim in starejšim ljubiteljem športa in rekreacije ter podpornikom oseb s posebnimi potrebami. Spremljevalci in navijači bodo lahko uživali v otroških delavnicah in kulturnem programu. Tekli boste lahko na 800 metrov ob 11. uri ali na 2.500 metrov eno uro kasneje. Na obeh tekih bo štartnina 10 EUR in 5 EUR za otroke, mlajše od 15 let. Sredstva bodo namenjena Društvu vesele nogice, društvu za pomoč otrokm z zaostankom v razvoju na različnih področjih. Več na njihovi spletni strani.

 

 

cookie