Krpljanje med atraktivnejšimi

Krpljanje
4. 2. 2013 /
Silvester Polc v vlogi tehničnega delegata na letošnjih svetovnih igrah doživlja tekmovanje. 
 
10. svetovne zimske igre specialne olimpiade v južno korejskem Pjongčangu se počasi končujejo in podeljujejo se še zadnje kolajne in priznanja. Pred nami je še zadnji dan in vsi skupaj si bomo rekli nasvidenje 2017 v Avstriji. 
 
To pot so bile moje četrte zimske igre, vendar prve v povsem drugi vlogi. Vedno do sedaj sem bil trener, ki je skrbel le za svoje tekmovalce in da so njihove smuči drsele kar se da hitro. To pot mi je bila zaupana, sedaj tako rekoč ob koncu tekmovalnega sporeda lahko z gotovostjo rečem težka zelo težka in odgovorna funkcija tehničnega delegata. Še nekaj dni pred samim začetkom tekmovanja je bilo potrebno postoriti precej del, da je bilo samo tekmovališče pripravljeno v skladu s pravili, ki jih narekuje SOI. Tukaj moram predvsem pohvaliti lokalne ljudi, ki so nesebično pomagali in naredili vse, kar se je od njih zahtevalo. V času samega poteka tekmovanj pa je osnovna naloga tehničnega delegata, da zagotovi, da tekmovanje poteka po pravilih in v duhu fair-play-a. 
 
Iz izkušenj iz predhodnih iger, ki jih ima moj kolega Tom Sobal in specifičnosti poteka tekmovanj v krpljanju, je bilo pričakovati precej takih in drugačnih protestov s strani trenerjev. To je bila najtežja in odgovorna naloga. Ko moraš v danem trenutku sprejeti odločitev, ki pa ni vedno po godu trenerju še manj pa tekmovalcu. Pa vendar, kadarkoli sem bil v času iger v pogovoru z mnogimi ljudmi, sem od vseh po vrsti dobil pohvale za dobro in pošteno opravljeno delu. Mislim, da je bilo krpljanje eden izmed atraktivnejših športov na teh igrah, poleg tega pa je tekmovanje spremljalo ogromno navijačev, ki so z glasbo, bobni in glasnim navijanjem pripomogli k zares super vzdušju na krpljarskih tekmah. Zatorej sem še toliko bolj vesel in ponosen, da sem del tega s svojo funkcijo prispeval tudi jaz. 
 
Silvester Polc
cookie