Tudi nedelja uspešna

Alpinci so že odvozili dve disciplini. Čakajo jih še predtekmovanja in finalni obračuni v slalomu (foto: Aleš Fevžer)
3. 2. 2013 /
Alpinci odlični v veleslalomu, tekača na kratke proge in krpljarka Mojca Bevc sklenili tekmovanja.
 
Alpinci so na nedeljo tekmovali v veleslalomu. Tekmovalni pogoji so bili kar zahtevni, saj so bile proge zelo trde, na nekaterih mestih celo poledenele, a to naših tekmovalcev ni pretirano zmotilo. Nihče ni odstopil, še več, bili so zelo uspešni. Najuspešnejši je bil Andrej Rauh, ki je osvojil 2. mesto na srednjem nivoju, tretja je bila na začetnem Alenka Razinger, na najvišjem pa Dalibor Dedič in Bojan Alijaj. Brez medalje je tudi to pot ostala Danijela Ciglarič, ki je bila peta, Larisa Bitiči pa četrta.
 
Tekači na smučeh in krpljarji so imeli kljub hladnemu vremenu za tekmovanje dobre pogoje. Melita Polenek je bila tretja na 500 metrov, Nikolaj Koščak pa na isti razdalji peti. Na krajših razdaljah sta tekmovanja sklenila Aleš Arnol (na 100 metrov je bil peti) in Monika Grgič, ki je bila četrta. S tekmovalnim sporedom je končala tudi krpljarka Mojca Bevc, ki je na 200 metrov osvojila nehvaležno 4. mesto in se tako v Slovenijo vrača brez medalje.
 
Popoldan je začelo snežiti, in vremenska napoved pravi, da bo snežilo vso noč in še jutri dopoldne. To seveda pomeni spremembo tekmovalnih pogojev. Jutri sledijo predtekmovanja v slalomu in finalni boji v teku na 1 km, kjer bodo tekli Štefka Krajnc, Jernej Bitenc, Nikolaj Koščak in Melita Polenek

 

cookie