Prve medalje za Slovenijo

Bojan Alijaj, Dalibor Dedič in Andrej Rauh z medaljami v superveleslalomu
2. 2. 2013 /
Po prvem dnevu finalnih bojev ima Slovenija pet medalj, jutri priložnost za nove.
 
Alpinci so vozili superveleslalom, do medalj pa so prismučali: Andrej Rauh (srednji nivo), ki je osvojil bronasto, srebrni pa so bili Larisa Bitiči (srednji nivo) ter Bojan Alijaj in Dalibor Dedič na najvišjem nivoju. Danijela Ciglarič je bila na srednjem nivoju četrta, Lenka Razinger pa na začetnem peta. 
 
Med tekači je do medalje pritekel Aleš Arnol, ki je bil v svoji skupini na 50 metrov tretji, Monika Grgič, ki je prav tako tekla na 50 metrov, pa je bila sedma. Krpljarja na zahtevnih progah, ki so bile zaradi včerajšnjega dežja poledenele, nista uspela priti do medalje. Robert Štruc je bil na svoji najdaljši preizkušnji (800 metrov) šesti, Mojca Bevc pa na 100 metrov peta.
 
Jutrišnji spored je prilagojen izgubljenemu petkovemu tekmovalnemu dnevu. Tako se bodo alpinci pomerili v finalu veleslaloma, v teku na smučeh bodo tekmovanja na 100 (Monika Grgič in Aleš Arnol) in 500 metrov (Melita Polenek), krpljarka Mojca Bevc pa bo tekla na 200 metrov.
 
Ob odpadlem tekmovalnem dnevu so se tekmovalci testirali na zdravstvenem programu, kjer so kot je že običajno poleg skrbnih pregledov prejeli še lepa darila. Srečali so se tudi s slovenskim predstavnikom za Fun Fitness Tinetom Kovačičem, ki je v okviru testiranj na igrah na dodatnem usposabljanju. Zvečer jih je obiskal še tehnični delegat Silvester Polc, ki to vlogo opravlja na krpljanju.
 
Dodali smo nove fotografije v galerijo.
cookie