Prve finalne odločitve odnesel dež

Aleš Arnol na štartu teka na 100 metrov
1. 2. 2013 /
Prve finalne obračune na Zimskih svetovnih igrah v Koreji je slovenskim tekmovalcem odnesel dež. Toplih +5 stopinj je ob močnem dežju primoralo organizatorje, da so odpovedali vsa tekmovanja razen krpljanja, normalno pa so seveda tekli vsi športi v dvoranah. 
 
Finalni obračuni v super veleslalomu ter v smučarskem teku na 50 metrov bodo tako izvedeni v naslednjih dneh, ko bo urnik tekmovanj nekoliko prilagojen, saj bo potrebno izgubljeni dan nadoknaditi. Jutri naj bi bilo nekoliko hladneje, vreme pa naj bi se v naslednjih dneh stabiliziralo. 
 
Jutri so na sporedu predtekmovanja v veleslalomu, pri smučarjih tekačih pa finale na 2.5 km, kjer bodo tekli Štefka Krajnc, Jernej Bitenc in Nikolaj Koščak. Skupaj z Melito Polenek bo enaka postava nastopila tudi v predtekmovanju štafetnega obračuna 4x1 km. V finalu bosta tekmovala tudi Robert Štruc in Mojca Bevc, ki bosta krpljala na 800 oziroma 100 metrov. 
 
Nove priložnosti za medalje bodo v vseh disciplinah tudi v nedeljo, tekmovanja pa se bodo zaključila v torek, ko bo zvečer tudi sklepna prireditev. 
 
Več o slovenskih tekmovalcih najdete v predstavitvi specialcev.
cookie