Gangnam style se je začel

21-članska delegacija, v sredini vodja delegacije Ljubomir Miličević, skupaj z generalnim sekretarjem OKS-a Tonetom Jagodicem, predsednikom Zveze za šport invalidov Slovenije Emilom Murijem, direktorjem Coca Cole Slovenija Urošem Kandučem in direktorico Zveze Sožitje Matejo de Reya (foto: Aleš Fevžer)
24. 1. 2013 /
21-članska slovenska ekipa je odpotovala na Zimske svetovne igre v Južno Korejo. Po 24-urnem potovanju bodo prve štiri dni nastanjeni v okrožju Gangnam, zato so že pred odhodom veselo poskakovali v svetovno znanih ritmih. 
 
Med tistimi, ki so že tekmovali na poletnih svetovnih igrah so kar trije tekmovalci. Andrej Rauh (Severna Karolina, 1999), Robert Štruc (Šanghaj, 2007) in Monika Grgič (Atene, 2011). Za Rauha so bile igre pred 14 leti začetek uspešne kariere. Osvojil je namreč kar tri zlate medalje, še posebej zlata je bila tista v peteroboju, saj je bil doslej edini tekmovalec iz Slovenije, ki je tekmoval v tej zahtevni mešanici disciplin. Dodal je še zlato v obeh štafetah (4x100 in 4x400 metrov). Le upamo lahko, da tudi iz Koreje pride trojno zlat; tekmoval bo namreč v slalomu, veleslalomu in super veleslalomu, vse na srednjem nivoju.
 
Partnerja v projektu sta Zveza Sožitje in Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite, ekipo so opremili: Toper, Hervis, Pletenine Oblak in Rokavičarstvo Križaj. 
 
Slovenski ekipi sta vse dobro zaželela generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije dr. Anton Jagodic in ambasador Specialne olimpiade Slovenije Jurij Franko, ki se bo kot gost udeležil iger v Koreji, kar bo po poletnih igrah v Atenah leta 2011 že drugo srečanje z najboljšimi specialnimi olimpijci celega sveta. »Na igrah v Atenah je bilo enkratno vzdušje, kar lahko doživiš samo na specialni olimpiadi. Sicer pa ti športniki tekmujejo s srcem in dušo, od sebe dajo vse, ne glede na okoliščine in uživajo v tekmovanjih,« je dejal Franko, ki je bil danes zaradi bolezni odsoten, a se bo ekipi pridružil na otvoritvi, nato pa si bo ogledal še nekaj tekmovanj.
 
Že drugič bo vodja delegacije predsednik Specialne olimpiade Slovenije Ljubomir Miličević: »Odhajamo k zelo gostoljubnim in prijaznim ljudem. Prizorišča tekmovanj so izjemna, nenazadnje bodo tam leta 2018 zimske olimpijske igre. Odlični pogoji za bivanje, vrhunska tekmovališča in prijazni ljudje so dobro izhodišče za športne uspehe.« 
cookie