Desetič na pokalu

Skupinska fotografija (Foto: Aleš Fevžer)
30. 5. 2011 /

NZS je tudi letos omogočila nogometašem Specialne olimpiade Slovenije revijalni nastop v programu Finala nogometnega Pokala Slovenije – Pokala Hervis, tokrat že deseto leto zapored.


Prvič sploh smo nastopili na novem nogometnem stadionu v Stožicah in prvič sploh v tako imenovanem Združenem nogometu, kjer smo s še nekaterimi športnimi prijatelji pokazali, da nogometna žoga združuje različne.

Po prihodu na stadion smo si najprej ogledali revijalno tekmo med nogometaši Olimpije in Maribora (generacija 1991), nato pa sestavili ekipi, ki smo ju poimenovali kar A in B ter imenovali oba trenerja ekip. Sodelovalo je kar 7 ekip (CUDV Črna, CUDV Radovljica, Sožitje Mežiške doline, Sožitje Ljubljana, VDC Koper, VDC Maribor in VDC Zagorje), skupaj 51 oseb (40 specialcev in 11 spremljevalcev). Ekipo je sestavljalo 7 nogometašev SOS in 4 partnerji (1 režiser/scenarist, glasbenik in 2 nogometaša NK Maribora in Domžal).

Sodelujoči:

Ekipa A: trener Nevio Brec

1. Beno Osmanovič
2. David Kosovel
3. Andrej Rauh
4. Jani Ruf
5. Robi Drvarič
6. Tadej Kramberger
7. Branko Glavač
8. Aleš Košir (scenarist)
9. Zlatan Čordić - Zlatko
10. Timotej Dodlek – NK MB
11. Slobodan Vuk – NK Domžale

Ekipa B: trener Marjan Vrbnjak

1. Manfred Kržišnik
2. Dimitrij Trobec
3. Miran Brejc
4. Aleš Donau
5. Albin Šenveter
6. Marjan Pirc
7. Mitja Cokan
8. Mirko Simić (režiser)
9. Rok Trkaj
10. Rajko Rep – NK MB
11. Lukas Horvat – NK Domžale

Nogometni sodnik: Darjan Kovačič

Sodnik je igralce obeh ekip odpeljal na igrišče, pospremila pa sta jih tudi ambasadorja Matjaž Kek in Dejan Djuranovič. Po 6 minutah igre in sodniškem žvižgu so se združili v sredinskem krogu igrišča za skupinsko fotografiranje. Pri tem so se jim pridružili 4 slovenski reprezentanti: Samir Handanovič, Milivoje Novakovič, Mišo Brečko in Marko Šuler.

Ponos in sreča, ki sta sijala na obrazih naših nogometašev je bila iskrena zahvala NZS, ki je omogočila promocijo nogometa oseb z motnjami v duševnem razvoju in občutek enakovrednosti, ko so se na igrišču lahko pomerili skupaj z vrstniki in partnerji iz medijskih vrst.

Zapisala: Suzana Bohorč, glavna trenerka za nogomet

cookie